Halusitpa vähentää ruutuaikaa, karsia verkkojalanjälkeäsi, vältellä verkkovainoojaa tai suojella yksityisyyttäsi(uusi ikkuna) Metaa ja sen kaltaisia toimijoita vastaan, sosiaalisen median poistaminen on usein ensimmäinen askel. Mutta siihen kuuluu muutakin kuin sovellusten poistaminen puhelimesta. Instagramissa haluat todennäköisesti paitsi poistaa tilisi myös pyyhkiä tietosi pysyvästi.

Etkö ole valmis luopumaan Instagram-nimimerkistäsi kokonaan? Voit myös muuttaa tilisi yksityiseksi tai poistaa sen käytöstä väliaikaisesti ja palata milloin tahansa.

Näin poistat Instagram-tilisi ja tietosi pysyvästi

Valmiina poistamaan Instagram-läsnäolosi lopullisesti? Tilin poistaminen on pysyvä ja peruuttamaton vaihtoehto, joka poistaa kuvasi ja videosi sekä kaiken vuorovaikutuksesi muiden tilien kanssa, mukaan lukien tykkäykset, seuraamiset ja kommentit muissa profiileissa.

Avaa sovellus ja:

  1. Napauta Profiili-kuvaketta → Valikko (☰) → Asetukset ja yksityisyys.
  2. Siirry kohtaan Tilien keskus Profiilit ja henkilökohtaiset tiedot Instagram → Hallitse.
  3. Valitse Poista tili ja napauta Jatka
Poista Instagram 1

Siinä kaikki, mitä sinun tarvitsee tehdä poistaaksesi tilisi. Mukana on kuitenkin varaus. Instagram antaa sinulle 30 päivän harkinta-ajan mielen muuttamiseen. Poistopyyntöä seuraavien 30 päivän aikana voit halutessasi aktivoida tilisi uudelleen, mikä keskeyttää tietojesi ja mediasi poistamisen. 30 päivän jälkeen tiedot poistuvat lopullisesti.

Näin poistat Instagram-tilisi käytöstä väliaikaisesti

Jos haluat mieluummin pitää tauon Instagramista, voit poistaa tilisi käytöstä, mikä käytännössä piilottaa sen, kunnes päätät aktivoida sen uudelleen. Tämä on väliaikainen toimenpide, jonka voit tehdä viikoittain, toistaiseksi.

Kun tilisi on poistettu käytöstä, seuraajasi eivät näe kuviasi tai videoitasi, etkä näy hakutuloksissa. Samoin tykkäyksesi, kommenttisi ja seuraamisesi eivät näy sovelluksessa. Kun aktivoit tilisi uudelleen, kaikki nämä tiedot tulevat takaisin näkyviin.

Muista, että et voi kirjautua sisään tiliisi, kun se on poistettu käytöstä. Sinun on aktivoitava se uudelleen, jotta voit katsella omaa sisältöäsi ja muiden sisältöä.

Näin poistat Instagram-tilisi käytöstä väliaikaisesti:

  1. Napauta Profiili-kuvaketta → Valikko (☰) → Asetukset ja yksityisyys.
  2. Siirry Tilien keskus → Profiilit ja henkilökohtaiset tiedot → Hallitse tilejä → Instagram → Hallitse.
  3. Valitse Poista tili käytöstä ja napauta Jatka.
Poista Instagram 2

Aktivoidaksesi Instagram-tilisi uudelleen kirjaudu sovellukseen uudestaan. Tämä aktivoi tilisi uudelleen ja tekee profiilistasi jälleen näkyvän.

Näin lataat tietosi ennen tilisi poistamista

Ennen kuin poistat tilisi pysyvästi, voit ladata ja tallentaa tietosi, mukaan lukien kuvasi ja videosi, säilytettäväksi ja tallennettavaksi muualle. Toimi näin:

  1. Napauta Profiili-kuvaketta → Valikko (☰) → Asetukset ja yksityisyys.
  2. Siirry Tilien keskus → Tietosi ja käyttöoikeudet → Vie tietosi ja napauta Luo vienti.
Poista Instagram 3

Voit viedä tietosi laitteeseen tai ulkoiseen palveluun joko HTML- tai JSON-muodossa. Voit ladata kaikki tietosi tai valita haluamasi luokat, kuten kommentit, tykkäykset, tallennetut julkaisut ja media. Voit myös määrittää aikavälin mukautetulle päivälle tai koko ajalle.

Tietojen viennit ovat oletuksena keskitason laadulla valokuville ja videoille, mutta voit valita korkeamman tai matalamman laadun sen mukaan, kuinka paljon tallennustilaa sinulla on käytettävissä.

Napauta Aloita vienti, kun olet valmis.

Poista Instagram 4

Näin muutat Instagram-tilisi yksityiseksi

Haluatko jakaa Instagramissa hieman vähemmän mutta katsella silti muiden sisältöä sovelluksen kautta? Voit aina muuttaa profiilisi yksityiseksi. Julkiset profiilit ovat kaikkien Instagram-käyttäjien katsottavissa. Yksityisen tilin sisältöä voivat katsoa vain hyväksytyt seuraajat.

Samoin voit rajoittaa, ketkä voivat katsoa Instagram-tarinoitasi, ja jopa koota tarinoita varten läheisten ystävien luettelon, jolloin vain harvat valitut näkevät tietyt päivitykset.

Näin muutat tilin yksityiseksi:

  1. Napauta Profiili-kuvaketta → Valikko (☰) → Asetukset ja yksityisyys.
  2. Siirry Tilien keskus → Tilin yksityisyys ja kytke Yksityinen tili -kytkin päälle.
Poista Instagram 5

Näin suojelet yksityisyyttäsi Instagramissa

Profiilin muuttaminen yksityiseksi on yksi tapa varmistaa, että vain hyväksymäsi käyttäjät voivat katsella sisältöäsi, mutta on muitakin tapoja varmistaa, ettet altista itseäsi tietomurroille ja hakkeroinneille.

Metan sovelluksen asetuksissa oleva tietosuojakeskus sisältää runsaasti tietoja siitä, miten tämä onnistuu Instagramissa, alkaen mahdollisuudesta lähettää yksityisviestejä muille käyttäjille päästä päähän -salauksella. Jos teini-ikäisesi käyttää sovellusta, voit ottaa käyttöön ikätasoon sopivat käyttö- ja sisältörajoitukset.

Voit vaihtaa tai (uusi ikkuna)(uusi ikkuna)(uusi ikkuna)palauttaa(uusi ikkuna) Instagram-salasanasi(uusi ikkuna) milloin tahansa ja lisätä kaksivaiheisen tunnistautumisen sekä muita palautusmenetelmiä siltä varalta, että tilisi käytössä ilmenee ongelmia. Voit estää muita profiileja näkemästä, mitä jaat, ja lähettämästä sinulle viestejä. Lisäksi voit tarkistaa merkintäsi muiden käyttäjien kuvissa ja julkaisuissa ennen niiden hyväksymistä.

Instagram sallii Yhdistyneen kuningaskunnan käyttäjien maksaa tilausmaksun(uusi ikkuna) mainoksettomasta kokemuksesta, mutta asiantuntijat ovat eri mieltä siitä, kuinka paljon turvallisemmaksi tämä tekee sovelluksen henkilökohtaisten tietojesi kannalta.(uusi ikkuna)

Muista päivittää Metan yksityisyysasetuksesi(uusi ikkuna) ja tyhjentää hakuhistoriasi säännöllisesti. Instagram-sovellus poistaa hakuhistoriasi automaattisesti 30 päivän kuluttua, mutta voit asettaa sen tyhjentymään jopa kolmen päivän välein. Tämä ominaisuus on kohdassa Tietosi ja käyttöoikeudet Tilien keskuksessa. Napauta Hakuhistoria ja Säilytä haut säätääksesi aikaväliä.

Muuta lopuksi tietomäärää, jonka Instagram jakaa yritysten kanssa Tilien keskuksessa kohdassa Tietosi ja käyttöoikeudet. Napauta Toimintasi Meta-teknologioiden ulkopuolella säätääksesi asetuksiasi.

Jos olet huolissasi yksityisyydestäsi, luovu sovelluksesta

Jos et voi elää ilman Instagramia mutta olet huolissasi yksityisyydestäsi, yksi tehokkaimmista askelista on luopua sovelluksesta ja käyttää tiliäsi verkkoselaimen kautta. Meta pystyy keräämään sinusta selvästi vähemmän tietoja selaimen kautta kuin sovellustensa kautta, ja useimmat mobiiliselaimet voivat jopa lähettää ilmoituksia Instagramin verkkosivustolta puhelimeesi.

Hyvällä VPN:llä voit myös helposti piilottaa todellisen IP-osoitteesi (kaikkein paljastavin yksittäinen tieto, jonka verkkosivusto voi kerätä sinusta) Metalta.

Instagram-tilin muuttaminen muistotiliksi

Meta tarjoaa tavan muistaa läheisiä, jotka ovat kuolleet, muuttamalla heidän sosiaalisen median läsnäolonsa muistotiliksi. Voit muuttaa jonkun tilin muistotiliksi hänen puolestaan tai nimetä jonkun muuttamaan oman tilisi muistotiliksi, kun kuolet. Voit nimetä tätä varten yhteyshenkilön sovelluksessa milloin tahansa. Vaihtoehtoisesti voit pyytää Instagramia yksinkertaisesti poistamaan profiilisi kuolemasi jälkeen.

Jos haluat muuttaa muistotiliksi tai poistaa sellaisen henkilön tilin, joka ei ole vielä määrittänyt asetustaan sovelluksessa, ota yhteyttä Instagramiin ja toimita todistus kuolemasta, kuten muistokirjoitus tai uutisartikkeli, jotta profiili saadaan muutettua.

Instagramin poistaminen 6

Loppumietteet Instagramin yksityisyys- ja tiedonkeruukäytännöistä

Instagram ei ole olemassa auttaakseen sinua pitämään yhteyttä ihmisiin. Se on olemassa pitääkseen sinut vierittämässä tarpeeksi kauan, jotta sinut voidaan profiloida ja myydä profiili mainostajille, ja Meta on rakentanut kokonaisen yrityksen sen varaan, että siitä pois jättäytyminen tehdään mahdollisimman vaikeaksi. Käytöstä poistaminen ainakin pysäyttää tämän, mutta tilin poistaminen lopettaa sen.

Monille meistä elämämme jakamisen ja sen, että muut jakavat omansa kanssamme, hyödyt ovat kuitenkin suuremmat kuin yksityisyyshuolet. Tässä tapauksessa yksityinen tili, tyhjennetty hakuhistoria ja selaimen käyttäminen sovelluksen sijaan ovat pieniä tapoja ottaa takaisin vähän siitä, mitä luovutat tällä hetkellä ilmaiseksi.

Et ole Metalle tietojasi velkaa vain siksi, että tilin poistaminen tuntuu hankalalta. Hankaluus on tarkoitus, se on suunniteltu niin.