Hjemmeside for Proton VPN

Proton VPN- og Windows-plasseringsdata

Lesetid
2 min
Kategori
Apper

På Windows 11 vil du kanskje merke at Proton VPN-appen ser ut til å sende hyppige forespørsler om plasseringstilgang, noe som kan føre til at Windows ber deg om å aktivere plasseringstjenester for Proton VPN-appen. Det er ikke nødvendig for deg å gjøre dette. Proton VPN sender faktisk ikke plasseringsforespørsler, og det er ingen trussel mot personvernet ditt.

Dette skjer fordi Windows 11 behandler Wi-Fi(nytt vindu)-tilgang som plasseringsdata(nytt vindu). Så det du ser er at Proton VPN har tilgang til Wi-Fi-en din (noe den vil gjøre kontinuerlig), ikke plasseringen din.

Ytterligere detaljer

Proton VPN-appen vil advare deg når enheten din kobler til et usikkert Wi-Fi-nettverk. For å gjøre dette undersøker den enhetens nettverksgrensesnitt, SSID-en til tilgjengelige nettverk og om tilkoblingen er sikker eller ikke. API-en vi bruker til dette, er helt åpen kildekode(nytt vindu). Siden Windows behandler Wi-Fi-skanninger som plasseringsforespørsler, vil systemet be deg om å aktivere plasseringstjenester.

Dette er forklart i Microsofts offisielle dokumentasjon(nytt vindu):

«Når plasseringstjenester er slått av, vil ikke Windows og apper ha tilgang til enhetens plassering, og enkelte apper kan kanskje ikke få tilgang til informasjon om Wi-Fi-nettverk…

Du kan når som helst slå av plasseringstjenester og kontrollere og se hvilke apper som har tilgang til plasseringen din, på Plassering-siden i Innstillinger-appen. Apper som ber om tilgang til bestemte Wi-Fi-API-er som kan brukes til å fastslå plasseringen din, vil også vises på denne siden….

Apper kan be om tilgang til plasseringen din selv om plasseringstjenester er slått av. Når dette skjer, vises en melding første gang en app ber om plassering på enheten. Du kan velge å slå av disse meldingene slik at du ikke blir varslet. Enkelte apper, som de som bruker Wi-Fi-API-er, vil imidlertid kanskje ikke fungere som forventet, og du vil ikke lenger motta varsler som forklarer hvorfor de er blokkert…»