Hjemmeside for Proton VPN

Tillate VPN-konfigurasjoner på iPhone eller iPad

Lesetid
1 min
Kategori
iOS

Første gang du kobler til en Proton VPN-tjener med iOS- eller iPadOS-appen vår, vil du se et systemvarsel som ber om tillatelse til at Proton VPN kan legge til VPN-konfigurasjoner på enheten din. For å bruke Proton VPN må du trykke på Tillat-knappen. Du vil ikke kunne bruke Proton VPN før dette er utført.

Tillate VPN-konfigurasjoner på iOS 1

Hvis du velger Ikke tillat, vil vi be deg om å legge til VPN-konfigurasjoner hver gang du prøver å koble til Proton VPN.

Tillate VPN-konfigurasjoner på iOS 2

Merk at hvis din iPhone eller iPad administreres eksternt gjennom programvare for administrasjon av mobilenheter (MDM), må du kanskje kontakte administratoren din for å tillate VPN-konfigurasjoner.

Er dette trygt?

Ja. Systemvarselet advarer om at all aktivitet på denne iPhone/iPad kan bli filtrert eller overvåket når du bruker VPN. På et teknisk nivå er dette sant, ettersom det er slik VPN-er fungerer.

Finn ut mer om hvordan VPN-er fungerer

Og dessverre finnes det mange upålitelige VPN-apper der ute, så det er fornuftig av Apple å vise denne advarselen.

Proton VPN kommer imidlertid fra teamet bak Proton Mail(nytt vindu), verdens mest populære ende-til-ende-krypterte e-posttjeneste. Vi er klarert av millioner av aktivister, journalister og vanlige folk verden over, og våre strenge retningslinjer mot loggføring blir rutinemessig revidert av tredjeparts sikkerhetseksperter.

Slik administrerer du VPN-konfigurasjonen din

Du kan når som helst se tillatte VPN-konfigurasjoner på enheten din. For å gjøre dette åpner du Innstillinger-appen → VPN. For å slette en konfigurasjon trykker du på ved siden av den.

Tillate VPN-konfigurasjoner på iOS 3

Trykk på Slett VPN for å fjerne VPN-konfigurasjonen fra enheten din.

Tillate VPN-konfigurasjoner på iOS 3